ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT :

Ο ρυθμιστής φόρτισης είναι μια συσκευή που ρυθμίζει την ποσότητα ισχύος από τα ηλιακά πάνελ. Χρησιμοποιείται για την αποφυγή υπερφόρτισης των μπαταριών σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα με οποιοδήποτε σύστημα ηλιακής ενέργειας που βασίζεται σε μπαταρία.

ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT, τιμές, κριτικές, αγορά, κόστος
ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT, τιμές, κριτικές, αγορά, κόστος
Τι είναι ο ρυθμιστής φόρτισης φωτοβολταϊκού;

Αποτελεί σημαντικό στοιχείο σε κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς βοηθά στην αποφυγή υπερφόρτισης των μπαταριών και προστατεύει από υπερτάσεις ρεύματος. Γενικά, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ελεγκτών ηλιακής φόρτισης: PWM (διαμόρφωση πλάτους παλμού) και MPPT (ιχνηλάτης σημείου μέγιστης ισχύος).

Ρυθμιστής ηλιακής φόρτισης MPPT

Ένας ρυθμιστής ηλιακής φόρτισης MPPT είναι ο πιο αποτελεσματικός τύπος ρυθμιστή ηλιακής φόρτισης στην αγορά. Αντιπροσωπεύει το “maximum power point tracking” και ουσιαστικά σημαίνει ότι ο ρυθμιστής αναζητά συνεχώς τη βέλτιστη τάση λειτουργίας του/των ηλιακού σας πάνελ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έως και 30% μεγαλύτερη απόδοση από έναν τυπικό ρυθμιστή ηλιακής φόρτισης.

Ένας ρυθμιστής ηλιακής φόρτισης MPPT είναι ένας τύπος ρυθμιστή ηλιακής φόρτισης που χρησιμοποιεί Παρακολούθηση Μέγιστης Ισχύος για να βελτιστοποιήσει την ισχύ εξόδου του ηλιακού σας συστήματος πάνελ. Οι ρυθμιστές ηλιακής φόρτισης MPPT είναι πιο αποδοτικοί από τους παραδοσιακούς ρυθμιστές ηλιακής φόρτισης PWM και μπορούν να αυξήσουν τη συνολική ισχύ εξόδου του ηλιακού σας συστήματος έως και 30%.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ελεγκτών ηλιακής φόρτισης: εκφόρτιση τάσης και εκφόρτιση ρεύματος. Οι ρυθμιστές εκφόρτισης τάσης λειτουργούν ρυθμίζοντας την τάση της ηλιακής μπαταρίας, ενώ οι ρυθμιστές εκφόρτισης ρεύματος ρυθμίζουν το ρεύμα.

Οι ρυθμιστές εκκένωσης τάσης είναι ο πιο κοινός τύπος ρυθμιστή που χρησιμοποιείται σε συστήματα ηλιακής ενέργειας. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε συστήματα που έχουν μπαταρίες 12 volt ή λιγότερο. Αυτοί οι ρυθμιστές λειτουργούν παρακολουθώντας την τάση της μπαταρίας και στη συνέχεια κλείνουν τη διαδικασία φόρτισης όταν η τάση φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό αποτρέπει την υπερφόρτιση και ζημιά της μπαταρίας.

Οι ρυθμιστές εκφόρτισης ρεύματος δεν είναι τόσο συνηθισμένοι όσο οι ρυθμιστές εκφόρτισης τάσης, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα με υψηλότερες τάσεις. Αυτοί οι ρυθμιστές λειτουργούν παρακολουθώντας το ρεύμα που ρέει στην μπαταρία και στη συνέχεια κλείνουν τη διαδικασία φόρτισης όταν το ρεύμα φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Αυτό προλαμβάνει υλικές ζημιές στην μπαταρία από υπερφόρτιση .

Συμπεράσματα :

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ενός ρυθμιστή φόρτισης φωτοβολταικών  είναι ότι βοηθά στην προστασία της μπαταρίας από ζημιά από υπερφόρτιση. Όταν ο ήλιος λάμπει έντονα, τα ηλιακά πάνελ μπορούν να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που μπορεί να αντέξει η μπαταρία.

Όσον αφορά τους ελεγκτές ηλιακής φόρτισης, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν ελεγκτή που είναι συμβατός με την τάση της συστοιχίας ηλιακών πάνελ σας. Δεύτερον, επιλέξτε έναν ελεγκτή με τη σωστή ποσότητα ρεύματος εξόδου για τις ανάγκες σας. Τρίτον, επιλέξτε έναν ελεγκτή που προσφέρει λειτουργίες που είναι σημαντικές για εσάς, όπως αποσύνδεση χαμηλής τάσης ή ενδείξεις LED.

Ανακαλύψτε μοναδικές προσφορές σε ρυθμιστές φόρτισης  MPPT των φωτοβολταϊκών εδώ.

Πληροφορίες ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT - Photovoltaic-Energy-Greece,ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT,ρυθμιστές εκφόρτισης ρεύματος, πλεονεκτήματα, φωτοβολταικά, αγορά, κόστος, μεγάλη ποικιλία, προσφορές

Πληροφορίες ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT - Photovoltaic-Energy-Greece

Πληροφορίες ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ MPPT,ρυθμιστές εκφόρτισης ρεύματος, πλεονεκτήματα, φωτοβολταικά, αγορά, κόστος, μεγάλη ποικιλία, προσφορές