Φωτοβολταϊκα σε Ταρατσες

Φωτοβολταϊκά σε Ταράτσες

Έχετε ερωτήσεις για τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσες; Η τοποθέτηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος σε ταράτσα μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική λύση αυτονομίας. Ο όρος φωτοβολταϊκά σε ταράτσα κρύβει όμως και κάποιες παγίδες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε.

Τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσα θα πρέπει να εγκατασταθoύν με γνώμονα τα αποτελέσματα της μελέτης από εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Αυτό είναι απαραίτητο για τη βέλτιστη εκμετάλλευσή της ενέργειας και της απόδοσης του συστήματος. Οι όροι αναζήτησης όπως φωτοβολταϊκά στέγης τιμές, φωτοβολταϊκά σε ταράτσες, φωτοβολταϊκά πολυκατοικίας, φωτοβολταϊκά τιμές 10kw δείχνουν την τάση πληροφόρησης.φωτοβολταϊκά πάνελ-πληροφορίες

Στην παρούσα σελίδα μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις αλλά και τις απαντήσεις για την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στην ταράτσα σας. Η μελέτη και η εγκατάσταση για φωτοβολταϊκά σε ταράτσες (δώμα) έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες:

Φωτοβολταϊκά σε Ταράτσες – Τι να Γνωρίζετε

• Το δύο κυριότερα εμπόδια που συναντάμε κατά την μελέτη χωροθέτησης των φωτοβολταϊκών πλαισίων σε ένα φωτοβολταϊκό σε ταράτσα είναι το κλιμακοστάσιο και το στηθαίο της ίδιας της ταράτσας. Και τα δύο ανάλογα με τη θέση και το ύψος τους δημιουργούν ανεπιθύμητες σκιάσεις.
• Πολύ μεγάλο εμπόδιο που δημιουργεί επίσης σκίαση είναι το ίδιο το φωτοβολταϊκό. Σε διαφορετικές ώρες και εποχές του χρόνου η μπροστινή σειρά μπορεί να σκιάζει την πίσω και αυτό επηρεάζει την απόδοση.
• Παρόμοιο πρόβλημα για τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσες δημιουργούν καμινάδες από καλοριφέρ ή τζάκια, κεραίες, ηλιακοί θερμοσίφωνες κ.α

φωτοβολταϊκά σε ταράτσες-πληροφορίεςΦωτοβολταϊκά σε Ταράτσες – Κλίση και Στατικότητα

• Σε αντίθεση με τα φωτοβολταϊκά στη στέγη, τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσες θα πρέπει να τοποθετηθούν με το βέλτιστο προσανατολισμό και κλίση. Επίσης οι ανεμοπιέσεις αποτελούν μια παράμετρο πολύ κρίσιμη που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην για τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσες.
• Πολύ σημαντικό στάδιο επίσης είναι η μελέτη της στατικότητας του κτιρίου και της στεγανότητας του κτιρίου. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κάποια δομικά χαρακτηριστικά της πλάκας της ταράτσας πριν από την τοποθέτηση του φωτοβολταϊκού.

Φωτοβολταϊκά σε Ταράτσες: Λύσεις για την εγκατάσταση

Για την αποφυγή των ανωτέρω προβλημάτων θα πρέπει να εκπονηθεί η κατάλληλη μελέτη η οποία θα υποδεικνύει ποια εμπόδια πρέπει να απομακρυνθούν. Εάν η μετακίνηση τους δεν μπορεί να γίνει τότε θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι. Ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η τήρηση αποστάσεων και η χρήση ψηλότερων βάσεων στήριξης ειδικά  σχεδιασμένες για τα φωτοβολταϊκά σε ταράτσες.

Πρωταρχικός στόχος είναι το φωτοβολταϊκό σύστημα να λειτουργεί χωρίς σκιάσεις από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα της ομαδοποίησης εκείνων των πλαισίων που σκιάζονται και η εισαγωγή τους σε ξεχωριστή είσοδο του αντιστροφέα.

φωτοβολταϊκά σε ταράτσες-πληροφορίεςΦωτοβολταϊκά σε Ταράτσες: Ανεμοπιέσεις

Όσον αφορά τις ανεμοπιέσεις που δέχεται ένα φωτοβολταϊκό  σύστημα σε ταράτσα θα πρέπει πάντα να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή. Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να αφήνονται τα κατάλληλα κενά ανάμεσα στα φωτοβολταϊκά πλαίσια και τις σειρές ώστε να κυματοδηγείται και να εκτονώνεται ο άνεμος.

Για την αντοχή ενός φωτοβολταϊκού συστήματος στις ριπές των ανέμων η βάση στήριξης  και ο τρόπος πάκτωσης της στην ταράτσα αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο. Παρόλο αυτά η αντοχή των ίδιων των πλαισίων είναι επίσης πολύ σημαντική.

Ανεμοπιέσεις – Λύσεις

Σύμφωνα με τους σχετικούς κώδικες ασφαλείας εγκατάστασης φωτοβολταϊκών μία δύναμη 120-150 κιλών ανά τετραγωνικό είναι αρκετή ώστε να μην τεθεί πρόβλημα ανεμοπίεσης στο φωτοβολταϊκό σας σύστημα. Η δύναμη αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με δύο απλούς τρόπους. Με τοποθέτηση βαρών είτε με κατάλληλη αγκίστρωση στην ταράτσα η καθεμία με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η μελέτη μηχανικού καθώς ο έλεγχος στατικότητας κυρίως για τις μεγάλες σε ηλικία κατασκευές είναι απαραίτητες. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι το βάρος που προσθέτει ένα μέσο φωτοβολταϊκό σύστημα σε μια ταράτσα δεν ξεπερνά τα 20-30 κιλά ανά τετραγωνικό.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας η δείτε τα φωτοβολταϊκά μας πάνελ και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκα σε Ταρατσες - Photovoltaic-Energy-Greece,Φωτοβολταϊκά σε ταράτσες. Βρείτε εδώ τις απαντήσεις για τα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα θέλατε να εγκαταστήσετε σε ταράτσες ή στέγες.

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκα σε Ταρατσες - Photovoltaic-Energy-Greece

Πληροφορίες Φωτοβολταϊκά σε ταράτσες. Βρείτε εδώ τις απαντήσεις για τα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα θέλατε να εγκαταστήσετε σε ταράτσες ή στέγες.