ΠΟΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μπαταρία για ένα αυτόνομο φωτοβολταϊκό  σύστημα ηλιακής ενέργειας

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ. Ποια΄είναι η καλύτερη μπαταρία για φωτοβολταϊκά
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ. Ποια΄είναι η καλύτερη μπαταρία για φωτοβολταϊκά

Υπάρχουν ορισμένες προδιαγραφές που πρέπει να χρησιμοποιείτε κατά την αξιολόγηση των επιλογών της  μπαταρίας  φωτοβολταϊκών σας, όπως για παράδειγμα πόσο καιρό θα διαρκέσει η ηλιακή μπαταρία ή πόση δύναμη μπορεί να προσφέρει. Σίγουρα θα αναρωτιέστε ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ;

Παρακάτω, μάθετε για όλα τα κριτήρια που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε τις επιλογές αποθήκευσης ενέργειας οικίας σας, καθώς και για τους διάφορους τύπους ηλιακών συσσωρευτών.

Πώς να συγκρίνετε τις επιλογές αποθήκευσης αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Δεδομένου ότι θεωρείτε τις επιλογές ηλιακού και συντήρησης, θα συναντήσετε πολλές περίπλοκες προδιαγραφές προϊόντος. Οι σημαντικότεροι που θα χρησιμοποιηθούν κατά την αξιολόγηση σας είναι οι ικανότητες και η ισχύς της μπαταρίας, το βάθος εκφόρτισης (DoD), η απόδοσή σας, η εγγύηση και ο κατασκευαστής.

Χωρητικότητα και ισχύς. (ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ)

Η χωρητικότητα είναι η συνολική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να αποθηκεύσει η ηλιακή μπαταρία, μετρούμενη σε κιλοβατώρες (kWh). Οι περισσότερες οικιακές ηλιακές μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί για να είναι “στοιβαζόμενες”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλές μπαταρίες με το σύστημα ηλιακής αποθήκευσης και αποθήκευσης για να έχετε επιπλέον χωρητικότητα.

Ενώ η χωρητικότητα σας δείχνει πόσο μεγάλη είναι η μπαταρία σας, δεν σας λέει πόση ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να παράσχει μια μπαταρία σε μια δεδομένη στιγμή. Για να έχετε πλήρη εικόνα, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ονομαστική ισχύ της μπαταρίας. Στο πλαίσιο των ηλιακών συσσωρευτών, η ονομαστική ισχύς είναι η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να παράγει μια μπαταρία ταυτόχρονα. Μετρώνται σε κιλοβάτ (kW).

Μια μπαταρία με υψηλή χωρητικότητα και χαμηλή ισχύ θα αποδιδόταν για πολύ καιρό σε χαμηλή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας (αρκετή για να τρέξει μερικές βασικές συσκευές). Μια μπαταρία με χαμηλή χωρητικότητα και υψηλή ισχύ θα μπορούσε να λειτουργήσει ολόκληρο το σπίτι σας, αλλά μόνο για λίγες ώρες.

Βαθμός εκφόρτισης (DoD). (ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ)

Βαθμός εκφόρτισης (DoD). (ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ)
Βαθμός εκφόρτισης (DoD)

Οι περισσότερες μπαταρίες για φωτοβολταϊκά πρέπει να διατηρούν κάποια φόρτιση ανά πάσα στιγμή λόγω της χημικής σύνθεσής τους. Αν χρησιμοποιείτε το 100% της φόρτισης μιας μπαταρίας, η ωφέλιμη ζωή της θα μειωθεί σημαντικά.

Το βάθος (βαθμός)  εκφόρτισης (DoD) μιας μπαταρίας αναφέρεται στην ποσότητα της χωρητικότητας της μπαταρίας που χρησιμοποιήθηκε. Οι περισσότεροι κατασκευαστές θα καθορίσουν ένα μέγιστο DoD για βέλτιστη απόδοση. Για παράδειγμα, εάν μια μπαταρία 10 kWh έχει DoD 90 τοις εκατό, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο από 9 kWh της μπαταρίας πριν την επαναφόρτιση. Σε γενικές γραμμές, μια υψηλότερη DoD σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να αξιοποιήσετε περισσότερη χωρητικότητα της μπαταρίας σας.

Απόδοση Κύκλου φόρτισης

Απόδοση Κύκλου φόρτισης για μπαταρίες φωτοβολταικού
Απόδοση Κύκλου φόρτισης για μπαταρίες φωτοβολταικού

Η απόδοση στρογγυλοποίησης μιας μπαταρίας αντιπροσωπεύει την ποσότητα ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ποσοστό της ποσότητας ενέργειας που χρειάστηκε για την αποθήκευση της. Για παράδειγμα, εάν τροφοδοτείτε πέντε kWh ηλεκτρικής ενέργειας στη μπαταρία σας και μπορείτε να πάρετε μόνο τέσσερις kWh χρήσιμης ηλεκτρικής ενέργειας πίσω, η μπαταρία έχει 80% απόδοση στρογγυλής απόδοσης (4 kWh / 5 kWh = 80%). Σε γενικές γραμμές, μια μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στρογγυλής κατεύθυνσης σημαίνει ότι θα έχετε μεγαλύτερη οικονομική αξία από την μπαταρία σας.

Προσδόκιμο χρόνος  Ζωή και εγγύηση της μπαταρίας φωτοβολταϊκών

Για τις περισσότερες χρήσεις της οικιακής αποθήκευσης ενέργειας, η μπαταρία σας θα “κυκλοφορεί” (πραγματοποιεί ηλεκτρολυση ) καθημερινά. Η ικανότητα της μπαταρίας να συγκρατεί ένα φορτίο θα μειώσει σταδιακά τόσο περισσότερο τη χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο, οι  μπαταρίες για φωτοβολταϊκά είναι σαν την μπαταρία στο κινητό σας τηλέφωνο – φορτίζετε το τηλέφωνό σας κάθε βράδυ για να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθώς το τηλέφωνό σας μεγαλώνει θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι η μπαταρία δεν κρατάει τόσο μεγάλο μέρος μια επιβάρυνση όπως και όταν ήταν νέα.

Η ηλιακή μπαταρία σας θα έχει εγγύηση που εγγυάται έναν ορισμένο αριθμό κύκλων ή / και χρόνια ωφέλιμης ζωής. Επειδή η απόδοση της μπαταρίας υποβαθμίζεται φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι κατασκευαστές θα εγγυηθούν επίσης ότι η μπαταρία διατηρεί ένα ορισμένο ποσό της χωρητικότητας της κατά τη διάρκεια της εγγύησης. Επομένως, η απλή απάντηση στην ερώτηση  “Πόσο καιρό θα διαρκέσει η ηλιακή μου μπαταρία;” είναι ότι εξαρτάται από το εμπορικό σήμα της μπαταρίας που αγοράζετε και πόση χωρητικότητα θα χάσει με την πάροδο του χρόνου.

Για παράδειγμα, μια μπαταρία μπορεί να εγγυηθεί για 5000 κύκλους ή 10 χρόνια στο 70% της αρχικής της χωρητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της εγγύησης, η μπαταρία θα έχει χάσει όχι περισσότερο από 30 τοις εκατό της αρχικής της ικανότητας να αποθηκεύει ενέργεια.

Κατασκευαστής

Πολλοί διαφορετικοί τύποι οργανισμών αναπτύσσουν και κατασκευάζουν προϊόντα ηλιακής μπαταρίας, από τις εταιρείες αυτοκινήτων μέχρι τις νέες τεχνολογίες. Ενώ μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που εισέρχεται στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας πιθανότατα έχει μεγαλύτερη ιστορία στην παραγωγή προϊόντων, ενδέχεται να μην προσφέρει την πιο επαναστατική τεχνολογία. Αντίθετα, μια εκκίνηση τεχνολογίας μπορεί να έχει μια ολοκαίνουργια τεχνολογία υψηλής απόδοσης, αλλά λιγότερο από ένα ιστορικό για να αποδείξει τη μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα της μπαταρίας.

Είτε επιλέγετε μια μπαταρία που παράγεται από μια εκκίνηση υψηλής τεχνολογίας είτε ένας κατασκευαστής με μακρά ιστορία εξαρτάται από τις προτεραιότητές σας. Η αξιολόγηση των εγγυήσεων που σχετίζονται με κάθε προϊόν μπορεί να σας δώσει επιπλέον καθοδήγηση καθώς λαμβάνετε την απόφασή σας.

επιλογές ηλιακής μπαταρίας

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πηδάνε στη ζώνη αποθήκευσης ενέργειας

Η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας οικιακής χρήσης και τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ ίδια: χρησιμοποιούν και οι δύο προηγμένες μπαταρίες για να δημιουργήσουν πιο αποδοτικά και βιώσιμα προϊόντα που μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται πιο δημοφιλή, περισσότερες εταιρείες αφιερώνουν σημαντικά κεφάλαια έρευνας και ανάπτυξης για την ανάπτυξη μπαταριών και επεκτείνονται στην επιχείρηση αποθήκευσης ενέργειας. Το Tesla είναι το πρώτο mainstream παράδειγμα (με τη μπαταρία του Powerwall), αλλά η Mercedes-Benz και η BMW φέρνουν στην αγορά και αυτόνομες μπαταρίες το 2017.

Πόσο καιρό διαρκούν οι ηλιακές μπαταρίες;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση και η πρώτη είναι να καθορίσετε πόσο καιρό μια ηλιακή μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει το σπίτι σας. Σε πολλές περιπτώσεις, μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορεί να τρέξει το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν οι ηλιακοί συλλέκτες σας δεν παράγουν ενέργεια. Για να κάνετε πιο ακριβή υπολογισμό, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας ενέργειας που καταναλώνει το νοικοκυριό σας σε μια δεδομένη ημέρα, ποια είναι η χωρητικότητα και η ονομαστική ισχύς για την ηλιακή μπαταρία σας και αν είστε συνδεδεμένοι ή όχι με το ηλεκτρικό πλέγμα.

Για ένα απλό παράδειγμα, θα καθορίσουμε το μέγεθος μιας μπαταρίας που απαιτείται για την παροχή κατάλληλης λύσης ηλιακού συν αποθηκευτικού χώρου με τα εθνικά μέσα στοιχεία από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για τις Ενέργειες. Το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ θα χρησιμοποιεί περίπου 30 κιλοβατώρες (kWh) ενέργειας ανά ημέρα και μια τυπική ηλιακή μπαταρία μπορεί να παράγει περίπου 10 kWh χωρητικότητας. Έτσι μια πολύ απλή απάντηση θα ήταν, αν έχετε αγοράσει τρεις ηλιακές μπαταρίες, θα μπορούσατε να τρέξετε το σπίτι σας για μια ολόκληρη μέρα με τίποτα άλλο από την υποστήριξη της μπαταρίας.

Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από αυτό. Επίσης, θα παράγετε ηλεκτρική ενέργεια με το ηλιακό πάνελ σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο θα προσφέρει ισχυρή ισχύ για περίπου 6-7 ώρες της ημέρας κατά τις ώρες αιχμής του ηλιακού φωτός. Από την άλλη άκρη, οι περισσότερες μπαταρίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τη μέγιστη χωρητικότητα και γενικά έχουν κορυφή σε DoD 90% (όπως εξηγήθηκε παραπάνω). Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία σας των 10 kWh έχει πιθανή χωρητικότητα 9 kWh.

Τελικά, εάν συνδυάζετε τη μπαταρία σας με μια ηλιακή φωτοβολταϊκή γεννήτρια, μία ή δύο μπαταρίες μπορούν να παρέχουν επαρκή ισχύ κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν τα πάνελ σας δεν παράγουν. Ωστόσο, χωρίς μια λύση ανανεώσιμης ενέργειας, μπορεί να χρειαστείτε 3 μπαταρίες ή περισσότερες για να τροφοδοτήσετε ολόκληρο το σπίτι σας για 24 ώρες. Επιπλέον, εάν εγκαθιστάτε οικιακή αποθήκευση ενέργειας για να αποσυνδεθείτε από το ηλεκτρικό δίκτυο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφεδρική ενέργεια αξίας λίγων ημερών για να υπολογίσετε τις ημέρες όπου μπορεί να έχετε συννεφιασμένο καιρό.

Διάρκεια ζωής της ηλιακής μπαταρίας

Η γενική εμβέλεια για τη διάρκεια ζωής της ηλιακής μπαταρίας είναι μεταξύ 5 και 15 ετών. Εάν εγκαταστήσετε μια ηλιακή μπαταρία σήμερα, θα χρειαστεί να την αντικαταστήσετε τουλάχιστον μία φορά για να ταιριάξετε τη διάρκεια ζωής της φωτοβολταϊκής σας εγκατάστασης 25 έως 30 ετών. Ωστόσο, όπως και η διάρκεια ζωής των ηλιακών συλλεκτών αυξήθηκε σημαντικά την τελευταία δεκαετία, αναμένεται ότι οι ηλιακές μπαταρίες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα καθώς η αγορά για τις λύσεις αποθήκευσης ενέργειας μεγαλώνει.

Η σωστή συντήρηση μπορεί επίσης να έχει σημαντική επίδραση στη διάρκεια ζωής της ηλιακής σας μπαταρίας. Οι ηλιακές μπαταρίες επηρεάζονται σημαντικά από τη θερμοκρασία, οπότε προστατεύοντας την μπαταρία από την κατάψυξη ή τις φουσκωμένες θερμοκρασίες μπορεί να αυξήσει την ωφέλιμη ζωή της. Όταν μια φωτοβολταϊκή μπαταρία πέσει κάτω από 30 ° F, θα χρειαστεί περισσότερη τάση για να φτάσετε στη μέγιστη φόρτιση. όταν η ίδια μπαταρία ανεβαίνει πάνω από το όριο των 90 ° F, θα υπερθερμανθεί και θα απαιτήσει μείωση της φόρτισης. Για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, πολλοί κορυφαίοι κατασκευαστές μπαταριών, όπως το Tesla, παρέχουν μέτρηση της θερμοκρασίας ως χαρακτηριστικό γνώρισμα. Ωστόσο, αν η μπαταρία που αγοράζετε δεν το κάνει, θα πρέπει να εξετάσετε άλλες λύσεις, όπως τα προστατευόμενα από τη γη περιβλήματα. Οι προσπάθειες συντήρησης ποιότητας μπορούν να επηρεάσουν σίγουρα πόσο καιρό θα διαρκέσει η ηλιακή μπαταρία σας

Ποιες είναι οι καλύτερες μπαταρίες για ηλιακή ενέργεια;

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στην οικιακή αποθήκευση ενέργειας τυπικά κατασκευάζονται με μία από τις τρεις χημικές συνθέσεις: μόλυβδο, ιόν λιθίου και αλμυρό νερό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ηλιακό σύστημα πάνελ, αν και άλλοι τύποι μπαταριών μπορεί να είναι πιο προσιτοί.

  1. Μολύβδου οξέος

    Οι μπαταρίες μολύβδου οξέος είναι μια δοκιμασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες σε ενεργειακά συστήματα off-grid. Παρόλο που έχουν σχετικά μικρή διάρκεια ζωής και χαμηλότερη τιμή DoD από τους άλλους τύπους μπαταριών, είναι επίσης μία από τις λιγότερο δαπανηρές επιλογές που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας οικιακής χρήσης. Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να εγκαταλείψουν το δίκτυο και πρέπει να εγκαταστήσουν πολλά αποθέματα ενέργειας, το μόλυβδο οξύ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

  2. Ιόντων λιθίου

    Η πλειοψηφία των νέων τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας οικιακής χρήσης, όπως η, χρησιμοποιούν κάποια μορφή χημικής σύνθεσης ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ελαφρύτερες και πιο συμπαγείς από τις μπαταρίες μολύβδου οξέος. Έχουν επίσης υψηλότερη DoD και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου οξέος. Ωστόσο, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιο ακριβά από ό, τι τα αντίστοιχα μόρια μολύβδου τους.

  3. Αλατόνερο

    Ένας νεοεισερχόμενος στην οικιακή βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας είναι η μπαταρία αλμυρού νερού. Σε αντίθεση με άλλες επιλογές αποθήκευσης ενέργειας οικιακής χρήσης, οι μπαταρίες αλμυρού νερού δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα, στηριζόμενοι αντ ‘αυτού σε ηλεκτρολύτες αλμυρού νερού. Ενώ οι μπαταρίες που χρησιμοποιούν βαρέα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών μολύβδου οξέος και ιόντων λιθίου, πρέπει να απορρίπτονται με ειδικές διεργασίες, μια μπαταρία αλμυρού νερού μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί. Ωστόσο, ως νέα τεχνολογία, οι μπαταρίες αλμυρού νερού είναι σχετικά μη δοκιμασμένες και η εταιρεία που κατασκευάζει ηλιακές μπαταρίες για οικιακή χρήση (Aquion) κατατίθεται για πτώχευση το 2017.

Μπαταρίες φωτοβολταϊκών τυποι
Συγκριτικός πίνακας – Μπαταρίες φωτοβολταϊκών τύποι

Βρείτε την καλύτερη  μπαταρία φωτοβολταϊκών για το σπίτι σας

To eshops.gr εξέτασε όλες τις καλύτερες διαθέσιμες ηλιακές μπαταρίες για το σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε τις αναλυτικές αξιολογήσεις της ηλιακής μπαταρίας μας.

Πληροφορίες ΠΟΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - Photovoltaic-Energy-Greece,ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - ΤΙΜΕΣ. Βρείτε την καλύτερη  μπαταρία φωτοβολταϊκών για το σπίτι σας. Πληροφορίες υπολογισμός

Πληροφορίες ΠΟΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - Photovoltaic-Energy-Greece

Πληροφορίες ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ - ΤΙΜΕΣ. Βρείτε την καλύτερη  μπαταρία φωτοβολταϊκών για το σπίτι σας. Πληροφορίες υπολογισμός