ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ

ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ

ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ :

Οι μπαταρίες αποτελούν βασικό συστατικό σε κάθε σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μάθετε τα βασικά των μπαταριών βαθιάς εκφόρτισης και πώς λειτουργούν.

ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ, τιμές, προσφορές, αγορά, κόστος
Τι είναι μια μπαταρία βαθιού κύκλου;

Μια μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης είναι μια μπαταρία μολύβδου-οξέος που έχει σχεδιαστεί για να αποφορτίζεται και να επαναφορτίζεται τακτικά. Σε αντίθεση με μια μπαταρία εκκίνησης, μια μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε επαναλαμβανόμενες βαθιές εκφορτίσεις, γεγονός που την καθιστά ιδανική για εφαρμογές όπως συστήματα ηλιακής ενέργειας και ηλεκτρικά οχήματα.

Οι μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης συνήθως κατασκευάζονται με παχύτερες πλάκες και βαρύτερα πλέγματα από τις μπαταρίες εκκίνησης και γεμίζουν με ένα παχύτερο διάλυμα ηλεκτρολύτη για να αποτραπεί ο σχηματισμός θειικών κρυστάλλων στις πλάκες. Αυτό τα καθιστά πιο ανθεκτικά στη ζημιά από την υπερβολική εκφόρτιση, αλλά τα καθιστά επίσης πιο ακριβά και λιγότερο ισχυρά από τις μπαταρίες εκκίνησης.

Πώς λειτουργούν όμως οι μπαταριεσ βαθιας φορτισησ;
 • Οι μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν σταθερή ροή ισχύος για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τις ιδανικές για χρήση σε εφαρμογές όπως αμαξίδια γκολφ, RV και συστήματα ηλιακής ενέργειας.
 • Οι μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης αποτελούνται από μια σειρά στοιχείων μολύβδου-οξέος που συνδέονται μεταξύ τους. Αυτά τα κύτταρα αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή χημικών αντιδράσεων που λαμβάνουν χώρα μεταξύ του μολύβδου και του οξέος.
 • Όταν χρησιμοποιείται η μπαταρία, ο μόλυβδος και το οξύ αντιδρούν για να παράγουν ηλεκτρισμό. Αυτή η αντίδραση παράγει επίσης θερμότητα, γι’ αυτό οι μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης πρέπει να ψύχονται για να αποφευχθεί η ζημιά.
Τα βασικα πλεονεκτήματα των μπαταριων βαθιας φορτισης :
 1. Οι μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης μπορούν να διαρκέσουν πολύ. Εάν τα φροντίζετε, μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια.
 2. Είναι εξαιρετικά για συσκευές που χρειάζονται πολλή ισχύ. Εάν έχετε κάτι που χρειάζεται πολλή ισχύ (όπως ένα RV ή ένα σκάφος), μια μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης είναι μια καλή επιλογή.
 3. Έχουν σχετικά χαμηλή συντήρηση. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να συνεχίσετε να λειτουργούν καλά.

 

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν επιλέγετε να αγορασετε μια μπαταρία βαθιού κύκλου:

 

 1. Ο τύπος της μπαταρίας. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι μπαταριών βαθέως κύκλου: οξέος μολύβδου και ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες μολύβδου οξέος είναι ο πιο κοινός τύπος και συνήθως είναι λιγότερο ακριβές από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ωστόσο, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μπορούν να χειριστούν περισσότερους κύκλους εκφόρτισης/επαναφόρτισης.
 2. Το μέγεθος της μπαταρίας. Το μέγεθος της μπαταρίας θα καθοριστεί από την εφαρμογή για την οποία θα χρησιμοποιηθεί. Για παράδειγμα, ένα καρότσι γκολφ θα απαιτεί μικρότερη μπαταρία από ένα σύστημα τροφοδοσίας RV.
 3. Το ποσοστό εκφόρτισης. Ο ρυθμός εκφόρτισης είναι η ποσότητα ισχύος που μπορεί να παρέχει η μπαταρία για μια χρονική περίοδο. Ένας υψηλότερος ρυθμός αποφόρτισης είναι συνήθως καλύτερος, καθώς σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει τις συσκευές σας για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα πριν χρειαστεί επαναφόρτιση.
 4. Το ποσοστό της επαναφόρτισής της. Το ποσοστό επαναφόρτισης είναι το χρονικό διάστημα.
Συμπεράσματα :

Όσον αφορά τις μπαταρίες, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Αλλά αν ψάχνετε για κάτι που μπορεί να αντέξει να αποφορτιστεί και να επαναφορτιστεί πολλές φορές, τότε θα θέλετε μια μπαταρία βαθιού κύκλου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να αποθηκεύσετε σωστά την μπαταρία βαθιού κύκλου:

 •  Διατηρήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος. Η έκθεση σε υπερβολική ζέστη ή κρύο μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Αποθηκεύστε το σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης επικίνδυνων αερίων.
 • Ελέγχετε τακτικά την μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες είναι καθαροί και απαλλαγμένοι από διάβρωση και ότι η στάθμη του ηλεκτρολύτη βρίσκεται στο σωστό επίπεδο.

Στο eshop μας, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε μπαταρίες Φ/Β συστημάτων που θα σας διασφαλίσουν αξιοπιστία στην παραγωγή της ενέργειάς σας.

Πληροφορίες ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ - Photovoltaic-Energy-Greece,ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ, μπαταρίες φωτοβολταικών, 2V, τι να επιλέξετε,πως να τις συντηρήσετε, τα πλεονεκτήματά τους, αγορά, κόστος

Πληροφορίες ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ - Photovoltaic-Energy-Greece

Πληροφορίες ΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ, μπαταρίες φωτοβολταικών, 2V, τι να επιλέξετε,πως να τις συντηρήσετε, τα πλεονεκτήματά τους, αγορά, κόστος