ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ

ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ

ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ :

Αυτό το άρθρο αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ημιβαθιάς εκφόρτισης ς μπαταρίας για φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο κύριος στόχος αυτού του άρθρου είναι να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ, τιμές, προσφορές, αγορές, κόστος
ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ, τιμές, προσφορές, αγορές, κόστος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ημιβαθιάς εκφόρτισης μπαταρίας;

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε μια ημιβαθιάς εκφόρτισης μπαταρία:

1. Χωρητικότητα: Η χωρητικότητα μιας μπαταρίας μετριέται σε Αμπερώρες (Ah). Αυτή είναι η ποσότητα ενέργειας που μπορεί να αποθηκεύσει η μπαταρία. Μια υψηλότερη βαθμολογία Ah σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερη ισχύ, η οποία είναι ιδανική για εφαρμογές που απαιτούν πολλή ισχύ, όπως τα RV και τα σκάφη.

2. Τάση: Η τάση μιας μπαταρίας μετριέται σε βολτ (V). Μια υψηλότερη τάση σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να παρέχει περισσότερη ισχύ. Μια ημιβαθιάς εκφόρτισης μπαταρία έχει συνήθως τάση 12 V.

3. Βάθος εκφόρτισης: Το βάθος εκφόρτισης (DOD) αναφέρεται στο πόση ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν χρειαστεί να επαναφορτιστεί. Ένα υψηλότερο DOD σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερη ισχύς πριν είναι απαραίτητη η επαναφόρτιση. Αυτό είναι σημαντικό για εφαρμογές που απαιτούν πολλή ισχύ, όπως τα RV και τα σκάφη.

Πώς λειτουργεί ένα φωτοβολταϊκό σύστημα;

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, γνωστό και ως ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα, είναι ένα σύστημα ισχύος που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει χρησιμοποιήσιμη ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών. Αποτελείται από μια σειρά ηλιακών συλλεκτών, καθένα από τα οποία αποτελείται από έναν αριθμό ηλιακών κυψελών. Τα ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ικανά να παρέχουν τόσο συνεχές ρεύμα όσο και εναλλασσόμενο ρεύμα και μπορούν να είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο ή εκτός δικτύου.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μπαταρία για το φωτοβολταϊκό σας σύστημα

Ως μέρος ενός φωτοβολταϊκού συστήματος (ΦΒ), οι μπαταρίες είναι απαραίτητες για την αποθήκευση ενέργειας που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν χρειάζεται – συνήθως τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.

Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της ηλιακής σας μπαταρίας

Καθώς η ηλιακή ενέργεια γίνεται πιο δημοφιλής, οι ηλιακές μπαταρίες γίνονται πιο συνηθισμένες. Αλλά όπως κάθε μπαταρία, οι ηλιακές μπαταρίες έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι μπαταριών:

μολύβδου-οξέος, νικελίου-καδμίου και ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος είναι οι πιο συνηθισμένες και λιγότερο δαπανηρές, αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση από τους άλλους τύπους. Οι μπαταρίες νικελίου-καδμίου είναι πιο ακριβές, αλλά διαρκούν περισσότερο και απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι οι πιο ακριβές, αλλά έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και απαιτούν τη μικρότερη ποσότητα συντήρησης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Οι ηλιακές μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε εύρος θερμοκρασίας 32-104 βαθμούς Φαρενάιτ (0-40 βαθμοί Κελσίου). Επομένως, εάν ζείτε σε μια περιοχή με ζεστά καλοκαίρια ή κρύους χειμώνες, είναι σημαντικό να διατηρείτε την ηλιακή σας μπαταρία σε αυτό το εύρος θερμοκρασίας.

Συμπέρασμα :

Εάν σκέφτεστε μια ημιβαθιάς εκφόρτισης  μπαταρία για το σπίτι σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να διασφαλίσετε ότι θα επιλέξετε την καλύτερη για τις ανάγκες σας. Αρχικά, εξετάστε το μέγεθος της μπαταρίας και πόση ενέργεια θα χρειαστείτε για να παράγετε. Δεύτερον, σκεφτείτε την εγγύηση και την εξυπηρέτηση πελατών που προσφέρει η εταιρεία. Και τέλος, φροντίστε να συγκρίνετε τιμές από διαφορετικές εταιρείες πριν κάνετε την αγορά σας.

Βρείτε στο eshop μας όλες τις προσφορές για τους ρυθμιστές φόρτισης MPPT.

 

Πληροφορίες ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ - Photovoltaic-Energy-Greece,ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ

Πληροφορίες ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ - Photovoltaic-Energy-Greece

Πληροφορίες ΗΜΙΒΑΘΙΑΣ ΕΚΦΟΡΤΙΣΗΣ