Υβριδικά Συστήματα

Υβριδικά Συστήματα

Υβριδικά Συστήματα :

Τα σύγχρονα υβριδικά συστήματα  εκμεταλλεύονται τόσο την αιολική όσο και την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ρεύματος είτε χρησιμοποιόντας τον ήλιο είτε τον άνεμο.

Τα υδριβικά φωτοβολταικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αξιόπιστη & καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για χρήση σε οικισμούς, απομονωμένες κατοικίες καθώς και για επαγγελματική χρήση. Λειτουργούν αποκλειστικά αυτόνομα και παράγουν ρεύμα από τον ήλιο και τον άνεμο όλες τις εποχές του έτους.

Πρέπει να εγκαταστήσω το δικό μου ηλιακό σύστημα;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσετε εάν δικαιούστε κρατικά κίνητρα ή εκπτώσεις. Δεύτερον, πρέπει να αποφασίσετε εάν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση του συστήματος μόνοι σας. Εάν
δεν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση του συστήματος, θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνει για εσάς. Τέλος, πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος του συστήματος και να το συγκρίνετε με το κόστος αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την τοπική σας εταιρεία κοινής ωφέλειας.
Πόσο θα εξοικονομήσω στους λογαριασμούς ενέργειας μου;
Η εγκατάσταση ενός ηλιακού συστήματος ολόκληρου του σπιτιού θα σας εξοικονομήσει αναμφίβολα χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας. Ωστόσο, το ποσό που θα εξοικονομήσετε θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του
συστήματός σας και το πόσο ηλιακό φως λαμβάνει η περιοχή σας.
Τι γίνεται αν τα ηλιακά πάνελ δεν είναι τοποθετημένα στο έδαφος;
Εάν τα ηλιακά πάνελ σας δεν είναι τοποθετημένα στο έδαφος, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα για την εγκατάσταση και τη συντήρηση. Τα επίγεια ηλιακά πάνελ είναι ευκολότερα στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, επομένως συνήθως κοστίζουν
λιγότερο.
Ποια είναι τα οφέλη από την ύπαρξη ηλιακού συστήματος;
Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ύπαρξη ενός ηλιακού συστήματος, όπως η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ενέργειας και η αύξηση της αξίας του σπιτιού ή της επιχείρησής σας. Τα ηλιακά συστήματα μπορούν επίσης να παρέχουν εφεδρική ισχύ κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος.
Ποιο είναι το κόστος συντήρησης που σχετίζεται με ένα ηλιακό σύστημα;
Τα ηλιακά συστήματα απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση μόλις εγκατασταθούν. Η μόνη τακτική συντήρηση που απαιτείται συνήθως είναι να διατηρούνται τα πάνελ καθαρά και απαλλαγμένα από υπολείμματα. Αυτό μπορεί να γίνει συνήθως με έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου και λίγο γράσο αγκώνων. Περιστασιακά, ο μετατροπέας μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί εάν σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Ωστόσο, αυτό είναι συνήθως ένα σπάνιο περιστατικό. Συνολικά, το κόστος συντήρησης που σχετίζεται με τα ηλιακά συστήματα είναι πολύ χαμηλό.
Συμπεράσματα :
Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα εκτός δικτύου συνήθως αποτελούνται από ηλιακούς συλλέκτες, μπαταρίες και έναν μετατροπέα. Τα ηλιακά πάνελ συλλέγουν το ηλιακό φως και το μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια. Όι μπαταρίες αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται. Ό μετατροπέας μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες σε εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία συσκευών και φώτων.
Πληροφορίες Υβριδικά Συστήματα - Photovoltaic-Energy-Greece,

Πληροφορίες Υβριδικά Συστήματα - Photovoltaic-Energy-Greece

Πληροφορίες